perjantai 30. maaliskuuta 2012

Työvuosi kaksipäiväisenä rallina

Hei Ystävät!

Viimeinen työpaja on nyt sitten käyty. Pitkä ja pimeä talvi on vihdoinkin kääntymässä aurinkoiseksi kevääksi. Pitkä talvi oli niellyt aika paljon voimavaroja.

Ennen työpajaa ajattelin, että jotenkin suurin into Työn imua kohtaan on hieman laantunut. Ilokseni huomasin,että istuessani työkaveroiden kanssa ryhmätöihin tunnelma nousi tosi mukavasti. Entiset työpajat ja keskustelut palautuivat helposti mieleeni. Tästä voin päätellä, että Työn imun asiat ja opit ovat jollakin tasolla juurtuneet mieleni sopukoihin. Hyvä niin!

Silloin voisin kuvitella, että ne ovat mukana jokapäiväisessä toiminnassani, vaikken sitä aina itse ajattelekkaan. Vastaukset kyselyihin osoittivat, ettei työyhteisössämme talven aikana ole tapahtunut ainakaan taantumaa suhteessa Työn imuun. Päinvastoin, joissakin asioissa oli tapahtunut selvää kehittymistä.

Kirjoittaja vertaa työvuotta rallikilpailuun.
Kuvassa käynnissä "projekti".
Kuva: sxc.hu.
Hieman Jyväskylän Suur-Ajoja läheltä seuranneena voisin verrata työvuotta kaksipäiväiseen ralliin. Etenemme pikataipaleesta (projektista) toiseen siihen kuuluvine siirtymätaipaleineen (työmatkat). Pikataipaleiden välillä pidämme pieniä huoltotaukoja (levot, viikonloput) ja sitten taas uudestaan tielle. Rallin puolessa välissä pidämme pidemmän huoltotauon (vuosiloma), että jaksaisimme ajaa rallin toisen osan täysillä maaliin. Tallimme ja huoltomme (Suomen GPS-Mittaus) on järjestänyt meille olosuhteet ja kaluston, jolla voimme ajaa asiakkaamme järjestämää pikataivalta (projektia).

Kartanlukijanamme ja tukenamme tässä työ-elämän rallissa ovat työyhteisö ja sen tapa toimia. Tässä kohdin avuksi tulevat esim. Työn imu -projektit. Ne muovaavat omalla tavallaan työyhteisöämme siihen suuntaan, että voimme olla tukena toisillemme pysyäksemme  paremmin tiellä tässä ajoittain hyvinkin nopeassa ja kiihkeässä työelämän rallissa.

Mukavaa kesää kaikille!

Aurikoisin kevätterveisin Paavo !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti