keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Positiivista ajattelua!

Hei Kaikille! Olen Paavo Malkamäki ja työskentelen Suomen GPS-mittaus Oy:n Jyväskylän toimistolla. Tässäpä ajatuksia, joita Työn imu -polun Tahkon työpaja nosti pintaan. Pajassa keskusteltiin siitä, miten meillä ihmisillä on taipumus kannatella negatiivisia tunteita ja ohittaa positiiviset asiat olankohautuksella. Ikään kuin itsestäänselvyyksinä.

Positivismia sekä työelämään että vapaa-ajalle
kuva: sxc.hu
POSITIIVINEN AJATTELU, niin työelämässä kuin vapaallakin, on asia, jota toivon voivani kehittää lisää itsessäni tämän projektin avulla. Miten helppoa onkaan nähdä asiat, ihmiset ja ilmiöt negatiivisessa valossa. Milloin ilma on huono, milloin on liian kiire, milloin toiset ihmiset eivät toimi niin kuin toivoisin, milloin koneet ja laitteet eivät toimi kuten haluaisimme ym. ym. Lista on kovin pitkä. Uskon, että osallistumalla ja sitoutumalla Työn imu -polkuun minulla on suuremmat mahdollisuudet oppia ajattelemaan ja toimimaan positiivisemmin, niin työyhteisössäni kuin vapaa-ajallakin.

Positiivinen ajattelu ei luonnollisestikaan poista vaikeuksia, joita kohtaan niin töissä kuin vapaallakin. Uskon positiivisuuden kuitenkin helpottavan huomattavasti vaikeiden asioiden käsittelyä. Koski ne sitten ongelmia työtehtävissä, ihmissuhteissa tai missä tahansa asioissa. Voisin kuvitella positiivisen ajattelun ainakin puolittavan ongelmat. Ja mikä hienointa, vähintäänkin tuplaavan hyvien hetkien ja onnistumisen ilon!


Miten sitten harjoittaa positiivisuutta itsessäni? Jos tietäisin oikeat keinot, olisi elämäni miellyttävämpää. Ja mikä tärkeintä, lähipiirissäni olevilla ihmisillä olisi myös helpompaa toimia kanssani. Pitää yrittää löytää itselleni sopivat keinot. Yhden asian olen huomannut jollakin tavalla toimivan. Aamulla herättyäni olen miettinyt tulevaa päivää ja sopinut itseni kanssa, että tänään yritän olla mahdollisimman positiivinen, tapahtui mitä tahansa. Ja ettei mikään kaada minua tänään.

Uskon Työn imu -polun tapaamisten, tehtävien ja yhteisten keskustelujen antavan minulle uusia keinoja selviytyä paremmin arjen haasteista. Tunnen työyhteisömme olevan hyvällä tiellä. Tiellä, jolla on luonnollisesti kuoppia, mutkia ja mäkiä. Uskon, että kehittämällä itseäni olen omalta pieneltä osaltani silottamassa tietä, joka vie kohti vielä parempia aikoja. Positiivisia ajatuksia ja mukavaa syksyä kaikille!

terveisin,
Paavo

1 kommentti:

  1. Hei paavo sakari.
    Täällä kristiina.lainaan pojan puhelinta,siksi numero tuntematon.
    Olen nyt valmis lähtemään kalajoen kautta tukholmaan laulamaan mamma miaaa. Sen jälkeen matkamme jatkuu kesäiseen pariisiin, jossa tapaamme ystäviäsi vuosien varrelta. Istumme katukahvilassa, pidämme toisiamme käsistä kiinni ja katsomme toisiamme silmiin. Uskallan vihdoinkin myöntää, että RAKASTAN RAKASTAN RAKASTAN. Näinkö kauan se kesti, että uskalsin tunnustaa. Toivottavasti jaksoit odottaa. Aina tulee uusia junia pieksamäelle. Kari tapion paalupaikka. Odotan vastaustasi. Terveisin, Kristiina <3

    VastaaPoista