keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Ensimmäinen työpaja antoi lupauksia

Viikot vierivät ja arkinen aherrus täyttää päivät, niinpä huomasin taas kerran ajan valuneen niin pitkälle, että blogini viimeinen jättöpäivä (parasta ennen päivä) on tänään.

Kari muistuttaa, että asiakasta on palveltava
kokonaisvaltaisesti, autettava ja opastettava.
Ajatuksia aiheesta ja työn imusta pitää ihan ravistella aivoista ulos. Ensimmäisen tapaamisen jälkeen Tahkolla olin ja olen edelleen vakuuttunut, että tällä asialla on vaikutusta työyhteisömme ilmapiiriin ja tekemiseen yleensäkin. Lähtötilanteessa tilanteemme ei työyhteisönä ollut(kaan) ihan niin toivoton kuin äkkiseltään saattoi olettaa. Henkilöstön positiivinen joskin myös hieman varauksellinen suhtautuminen asiaan oli käsin kosketeltavissa.
 
Hieman huumorillakin höystettynä ensimmäinen työnpaja tilaisuus sujui hyvin ja lupauksia antavasti. Tässä on mennyt nyt muutama viikko tapaamisesta ja suoraan sanottuna kaikki se mitä työpajassa käytiin läpi ja puhuttiin, on kyllä hävinnyt aktiivisesta muistista ja pitää ihan alkaa miettiä jotta asiaan saa jotain kosketuspintaa.
 
Toimin yrityksessä muun muassa työjohtotehtävissä ja jokapäiväiseen työhöni kuuluu kanssakäyminen sekä omien työtovereiden että asiakkaiden kanssa.  Positiivinen ilmapiiri ja ulospäin suuntautuva, asioista avoin ja rehellinen keskustelu ovat mielestäni ainakin omissa toimissa tärkeitä asioita ja niihin pitää panostaa joskus hieman otsa kurtussakin. Toivosin, että tämän projektin jälkeen olisimme itse ja myös kaikki muutkin valmiimpia keskustelemaan enemmän ja olemaan avoimia sekä positiivisia suhteessa toisimme ja myös asiakkaiden suuntaan tämä positiivisempi ote voisi näkyä.
Vaikka olemme insinööritoimisto, on tärkeä osa työtämme olla kanssakäymisessä asiakkaiden kanssa ja siinä varmaan on kaikilla meillä kehittämistä. Aina ei riitä se, että työ on tehty hyvin, on myös osattava kuunnella ja auttaa työntilaajaa eli asiakasta sekä palvella heitä kokonaisvaltaisesti heidän toiveiden mukaan, myöskin auttaa ja opastaa. Olemmehan kuitenkin palveluammatissa, jossa asiakas maksaa meidän kaikkien palkan. Se on hyvä pitää mielessä.

Positiivinen minäkuva sekö toisia auttava ja kannustava asenne kantavat pitkälle. Näillä eväillä lähden tulevaan ja odotan, että seuraavat työpajat syksynmittaan auttavat meitä näissä asioissa ja positiivisempi asenne tarttuu meihin kaikkiin. Mukavaa syksyn jatkoa kaikille...


t. Kari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti