maanantai 30. tammikuuta 2012

Lupauksia ja ideoita

Juttelin muutama päivä sitten erään työpaikan esimiesten kanssa. Kyselin, missä esimiehet olivat onnistuneet parin viime viikon sisällä. Yksi esimies kertoi, että työntekijöiden kohtaamistilanne oli ollut se onnistumisen kokemus.

Asia lähti liikkeelle asiakkaan soitosta. Asiakkaan tilaus oli työllistänyt henkilöstöä viime vuoden puolella, ja nyt asiakas oli ilmoittanut, että homma jatkuu. Esimies oli mennyt työntekijöiden luo ja kertonut, että asiakas oli kiittänyt hyvin tehdystä työstä ja tilannut jatkoa. Esimiehen mukaan hänestä tuntui hyvältä, kun hän havaitsi työntekijöiden hyvän mielen. Henkilöstö oli kokenut kohtaamisen kannustavaksi.

Suomen GPS-Mittaus Oy:n Työn imu -polun viime työpajassa olin ilahtunut, kun esimiehet kirjasivat seuraavan lupauksen: ”Lupaamme tukea henkilöstöä heidän pyrkimyksissään.” Oli hyvä, kun lupaus tuli samaan aikaan henkilöstön ideoiden kanssa: miten heidän monipuolista osaamistaan voisi vielä paremmin hyödyntää ja kehittää prosesseja paremmiksi? Oli mukava viikolla saada sähköposti, jossa kerrottiin, että työporukka ja esimiehet kokoontuvat yhteen pohtimaan lupaustensa toteuttamista.

Henkilöstön tukeminen ja kannustaminen vievät asioita eteenpäin. Mutta kaikessa ei pidä kaivata esimiestä. Omaa työtä voi tuunata itsenäisesti. Suomen GPS-Mittauksen henkilökunnalla on tästä paljon omakohtaista kokemusta. Työ on itsenäistä asiantuntijatyötä ja siinä voi hyvin vähentää työhön leipääntymistä pienillä ideoilla ja hyvällä yhteistyöllä. Näistä hyvistä ideoista ja niistä syntyneistä karavaaneista kerrotaan TTT-lehden seuraavassa numerossa.

Leena Multanen
Kirjoittaja on Työterveyslaitoksen vanhempi konsultti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti